vrijdag 24 november 2017

Octagon Quilt-vierde rand.

De vierde rand is klaar. Eigenlijk is dit geen vierde rand maar het vierde gedeelte. 
Deze rand was niet zo eenvoudig om op de vorige rand vast te zetten. De bedoeling is dat het geborduurde gedeelte van de verschillende randen recht boven op elkaar vallen. Maar bij deze rand ging dat aansluiten met het borduurpatroon op het derde gedeelte niet goed. Er zat een afwijking in het patroon wat ervoor zorgde dat de borduurpatronen van de twee randen niet mooi op elkaar vielen. 
Door het borduurpatroon kon ik de naden van de laatste laag niet aanpassen want dan viel een  gedeelte van het patroon weg en sloten de blaadjes van het ene blok naar het andere niet meer goed aan. Dit opgelost door de naden van de derde laag vanaf de bloem in het zwarte gedeelte aan te passen. Dat was even een heel werkje maar nu sluiten de borduurpatronen van de ene rand naar de andere mooi aan. 
De doorsnede is nu 108 centimeter. 
Nu nog de laatste rand maken. Hiervoor moeten nog 40 blokken worden gemaakt, waarvan 24 rechthoeken en 16 hoekblokken. Een aantal heb ik hiervoor al gemaakt. Maar hoe dat eruit komt te zien blijft nog even een verrassing.

 6 opmerkingen:

 1. Misschien laten weten aan de ontwerpster van het patroon dat er een foutje in zit in het patroon????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten heel veel fouten in dit patroon. En dit is bekend bij de designer. Na verloop van tijd kan je correcties op het patroon aanvragen. Maar ik heb dit zelf al opgelost.

   Verwijderen
 2. Fantastisch, dit wil ik ook leren (kunnen) maar alles draait een beetje vierkant momenteel. Zoveel te doen, zoveel te leren maar ik geraak gelijk niet vooruit a neen ik zit teveel op FB XV, jou blog wil ik zeker niet missen en het forum ben ik lid van geworden maar daar heb ik nog niets mee gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is inderdaad een machine waarbij heel veel te ontdekken valt. Begin met iets simpels om de machine aan te voelen. Tips: zet voor borduurpatronen met veel steken over elkaar de snelheid op 600 steken per minuut. Gebruik Schmetz microtex naalden met een dikte van 80. De naalden die worden aanbevolen in het boek zijn te dun voor de tegenwoordige moderne gemaakte patronen. En Serafil 120/2 als ondergaren. Het wordt te koop aangeboden per vijf klossen van 5000 meter van dezelfde kleuren voor iets meer dan 30 euro.
   Het is een heel fijn garen om als ondergaren te gebruiken en een stuk goedkoper dan de duurdere klossen die worden aanbevolen. En je machine doet het er geweldig mee. Wel het spoelhuis gebruiken met de paarse stip.

   Verwijderen
  2. De Serafil heb ik, microtex nalden ken ik ook maar ik heb ze in een kleinere maat dus die ga ik mij ook aanschaffen.. Heb vandaag de upgrade 1 en update 3,1 gedaan. De 2 de kit en de voetpedaal zijn besteld en hopelijk heb ik die tegen volgende week donderdag. De pedaal vind ik het belangrijkste. Een mens staat er niet meer bij stil welk gemak dit is na verloop van tijd. Het is maar als je het niet meer hebt dat je het opeens weer beseft.
   Thx voor de tips

   Verwijderen
  3. Graag gedaan, mocht je ooit nog vragen hebben? Ben altijd bereid te helpen.
   Heel veel plezier met je mooie machine maar dat gaat vast wel lukken.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.