vrijdag 26 mei 2017

De proefblokken worden echte blokken.

Na het maken van de blokkenquilt nu weer verder met deze wat meer bewerkelijker quilt. 
Het is nog bij lange na niet een quilt maar toch weer wat verder gekomen.
Een blok bestaat uit drie gedeeltes die in de borduurring zijn gemaakt. De stroken worden het eerst gemaakt. Als laatste het vierkant en dan worden de stroken in boorduurring aan het vierkant vastgezet. Deze blokken zijn dan 22x22 cm. groot.
Het was even uitvinden hoe dit werkt want  op deze manier blokken maken had ik nog niet eerder gedaan. Ook de stof snijden was wat bewerkelijker. 
Vandaag de blokken met de naaimachine aan elkaar gezet.

 Het middenblok. Alle blokken worden 44x44 cm.

 De stofmotieven zijn mooi, maar je moet met het snijden en het plaatsen van de lapjes wel goed op het patroon van de stoffen letten. 
Op quiltlinialen staan een aantal gradenbogen. Maar er zijn toch een aantal lapjes in het patroon die op geen enkele gradenboog van de liniaal gesneden konden worden. 
Van stoffen met een klein en simpel patroontje maakt het niet veel uit hoe je de stof snijdt als je maar de stof recht van draad snijdt.
Maar het is gelukt om de motiefjes recht te houden in het patroon. Natuurlijk een misser in het eerste proefblok. Het lapje zat keurig op zijn plaats maar het motief liep weg. Dat was niet erg, het was toch een proefblok en daar leer je altijd weer van.

 

De eerste vijf blokken zijn klaar. De blokken moeten nog netjes afgewerkt worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.