maandag 26 september 2016

Jacobean Journey Quilt ITH.

De Jacobean Journey quilt is helemaal af. Omdat ik voor deze quilt ook een mooie achterkant wilde maken duurde het even voor deze klaar was.
De achterkant bestaat uit hetzelfde patroon als van de voorkant maar dan zonder de applicatie stoffen.
Het was even een precisie werkje om de voor- en achterkant met elkaar samen te naaien. Maar het is zo een mooie combinatie geworden.
In deze quilt zitten meer dan 7 miljoen steken, 4 klossen gouddraad van 1000 meter en bijna 5 klossen borduurgaren van 5000 meter. Het aantal spoelen met ondergaren heb ik maar niet geteld en ook het aantal uren niet wat het duurde om het te maken.



 De borderrand.











Applicatie bloemen afgewerkt met gouddraad.

 De lila rand is met gouddraad doorgequilt.






Deze foto's geven de kleuren goed weer.

 Voor het eerst piping randjes gebruikt in een quilt. Het geeft wel een leuk effect.

 




De volgende foto's zijn van de achterkant van de quilt.






Voor- en achterkant.


   En dit zijn de stoffen die gebruikt zijn.



11 opmerkingen:

  1. Prachtig...prachtig !
    Mijn bewondering is heel groot voor uw kunstwerk.
    Adembenemend mooi...en de kleuren zijn echt subliem !
    Een grote proficiat !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtquilt weer, echt een kunstwerk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige quilt word dit! Lijkt me best nog een uitdaging om de achterkant er tegen aan te quilten. Ik ben benieuwd wat voor een stof je gaat gebruiken. Waar ga je dit kunstwerk neerleggen? Groetjes Marie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Marie. Ik heb nog de lila en de donkerpaarse stof liggen. Maar zit nog te dubben welk quiltpatroon ik zal gaan gebruiken en welk kleur garen. Maar ik heb hier zolang aan gewerkt dat ik hem even niet meer kan zien. Dus even een verzetje in de vorm van de Log Cabin quilt die ik nu aan het maken ben. Maar het kriebelt wel hoor, binnenkort ga ik beginnen met de achterkant.

      Verwijderen
  4. Gewoonweg prachtig!!!! ik ben er net aan begonnen,,dat wil zeggen, ik ben proefjes aan het borduren :) Klein probleem, ik heb nog nooit iets dergelijks gemaakt en heb nog geen idee hoe ik in hemelsnaam die achterkant zooooo mooi in elkaar kan zetten, maar ik blijf het internet afspeuren !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je hem ook aan het maken bent. Het is even uitvinden hoe het allemaal werkt maar het is zeker heel goed te doen. Ik heb hem anders dan de HoopSisters in elkaar gezet.
    Op de achterkant de biezen naaien vond ik niet mooi en op deze manier krijg je aan de voorkant nooit zo mooi en goed het patroon laten doorlopen van het ene naar het andere blok.
    Voor de achterkant heb ik het patroon aangepast. De applicaties in het patroon weggehaald en hiervoor het patroon zonder de piping genomen. De achterkant heb ik niet met batting gemaakt. Alleen dun lakenkatoen ingespannen en daar het blok opgemaakt.
    Anders wordt het wel heel erg dik.
    Heel veel succes, ik ben benieuwd. Laat je een foto zien hoe hij geworden is? En als je vragen hebt kan je mij altijd even mailen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg bedankt voor jje uitleg ,vandaar dat de achterkant zo mooi is !Het gaat wel lang duren vrees ik maar hij is zo mooi . :)

      Verwijderen
    2. Nogmaals bedankt voor uw duidelijke uitleg ivm de Jacobean journey, ik heb hem eindelijk af. Hij is prachtig geworden !!Ik wou er een foto bijdoen maar weet niet precies hoe ik dat hier in een reactie kan doen :(

      Verwijderen
    3. Wat leuk dat je hem ook gemaakt hebt. In mijn profiel staat hoe je mij een email kan versturen. Dan kan je er ook een foto bijzetten.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.