maandag 13 juni 2016

Peek-a-Boo ITH.

Het duurde even voordat ik dit quiltje af kon maken, de bestelling van de achterkantstof liet even op zich wachten.
Het is 1.00 x 1.20 meter groot geworden. Het patroon bestond uit meer beestjes. Maar er waren hiervan een aantal die ik niet echt leuk vond. 
En anders kwam ik met de maat niet meer uit. Voor ieder beestje moeten twee blokken gemaakt worden en dan zou het quiltje twee blokken breder worden.
Voor de diertjes heb ik wolvilt gebruikt. Alle blokken zijn met de borduurmachine gemaakt en met de naaimachine aan elkaar gezet. Alleen de bies is aan de achterkant van het quiltje met de hand vastgezet.
Dit wordt dan even mooier dan dat ik het met de naaimachine zou vastzetten.

 


11 opmerkingen:

 1. Hallo Elisabeth, weer een prachtig werkje! Heb jij al deze tekeningen in je naaimachine zitten, of werk je met een borduurprogramma?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jedi, dank je wel. Het zijn ook hele leuke patronen om te maken. Maar dit zijn bestaande borduurpatronen die zet ik d.m.v. een USB-stick in de machine of kan dit rechtstreeks doen met mijn laptop. Ook zitten er veel patronen standaard in de machine.
  Ik werk met twee verschillende programma's, Embird en PE Design Next.
  In PE Design Next kan ik patronen digitaliseren en bewerken. Maar ik digitaliseer niet vaak. Er gaat heel wat tijd inzitten voordat een patroon goed is.
  En daar ben ik weer te ongeduldig voor.
  In Embird bewerk ik vaak patronen. Splitsen en samenvoegen. Ook verander ik patroontjes hierin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke quilt. Wat kun je toch mooie dingen maken met de borduurmachine! Jij doet er zoveel mee. Ik zou best eens wat meer willen zien hoe je het doet! Bij zo'n naaimachine handel snappen ze helemaal niet wat ik bedoel als ik uitleg wat jij er mee doet!

  Ik vind het super!!
  Goed weekend,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Evelyne, dank je wel. Je kan heel veel verschillende dingen maken met een borduurmachine. En jammer dat je zo ver weg woont, anders was je welkom hoor.
   Ik werk nu aan een nieuwe quilt en zal daarvan van het begin tot het eind een tutorial van maken zodat het duidelijker wordt hoe dit gedaan wordt.
   Ik zag op jou blog dat je leuke dingen maakt met kruissteekpatronen. Deze zijn ook met de borduurmachine te maken.

   Groetjes, Elisabeth.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie weer! Ik lees net dat je voor je volgende een tutorial gaat plaatsen, dat zou super zijn! Ik heb tot hiertoe met de hand gequilt en wil graag m'n volgende met m'n machine doen, blokken van 10x10cm maken met tussenvoering en een dun achterstofje tesamen borduren in de borduurring?... en dan tussen de blokken een strook stof van een paar cm. En vervolgens een mooie achterkant stof? Maar ik snap nog niet goed hoe het nou net moet...ik kijk uit naar je tutorial!

  groetjes Chrisje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Chrisje, wat jij wilt gaan maken zijn heel veel patronen van voor de borduurmachine.
  De applique blokken van deze quilt worden helemaal in de borduurring gemaakt. Ook de biezen (sashings) erom heen worden door de borduurmachine vastgezet. Je gebruikt dus alleen een naaimachine om alle blokken aan elkaar te zetten. Wanneer dit gedaan is strijk ik de naden open met een kleine stiksteek. Normaal strijk je de naden naar een kant van het werk. Dit maakt de naden ook steviger. Maar in dit geval hoeft het dus niet. Als alle naden goed plat gestreken zijn wordt er op de achterkant een dunne batting gelegd en dan de achterkantstof. Je kan het ook zonder een batting laag doen want in de blokken zit al batting. Maar door een extra dunne laag batting toe te voegen, voel je de naden niet meer.
  En soms ligt het eraan, als je een quilt hebt met heel veel steken zoals de Jacobean Journey quilt die ik nu aan het maken ben of de Sterren quilt dan voelt het heel plat aan.
  Dan krijg je meer een sprei gevoel. Het kan wel als je een hele dunne quilt wilt hebben.
  Maar dan moet je ervoor zorgen dat de batting die buiten de naden vallen, goed af weet te knippen anders worden je naden veel te dik en dan zou je dit zien aan de achterkant van je quilt en dat is niet mooi en het voelt niet lekker. Ik knip altijd de batting zo af dat deze niet tussen de naden komt en daardoor dikker worden.
  Maar ik ben bezig met een tutorial en dan wordt het misschien wat duidelijker wat ik bedoel.

  Groetjes, Elisabeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor de uitleg, ik ga het opslaan. Maar ik ga wachten om er aan te beginnen tot je tutorial geplaatst is.
  Dan doe ik niks fout!

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes, Chrisje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Elisabeth, ik wilde je nog graag bedanken voor de leuke informatie ivm de borduurprogramma's, ik zal eens kijken of ik er ook aan kan geraken. Aan jou werkjes te zien is het wel de moeite waard
  Ben ook nieuwschierig om je tutorial te bekijken, succes alvast.

  Groetjes Jedi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Jedi, zowel van Embird als van Brother PE Design kun je een proefversie downloaden om te zien welke bevalt. Maar in de proefversies kan je niet alles doen, ze zijn maar beperkt.
  Embird is een goedkoop programma. Je koopt eerst het basispakket en dat kun je verder uitbreiden. Zo hoef je niet alles tegelijk te kopen. Brother, Husqvarna,Bernina enz. zijn goede programma's. Maar daar hangt ook een pittig prijskaartje aan.
  Mijn advies zou zijn, om eerst een paar blokken te maken om te zien of je dit leuk vindt.
  En of het echt wel nodig is om een duur programma aan te schaffen.
  Omzetprogramma's om borduurbestanden van het ene formaat b.v. HUS naar PES zijn gratis te downloaden via het internet.

  Succes, groetjes Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oo wat mooi en leuk deze quilt met dieren. Je werk ziet er zo professioneel uit! Ik ben nog niet eerder een blog tegen gekomen waar deze technieken worden uit gelegd in woord en beeld. Ik heb ook een borduurmachine de Bernina 780, maar dit wat jij maakt heb ik echt nog nooit gedaan. Ik wist dat het kon met een borduurmachine maar dat het zo moest niet. Ik zit hier nu al uren te lezen en ik leer heel wat bij. Je heb behalve een prachtige naaikamer ook fantastisch mooi machines en een heel mooi blog! Ik kom hier vaker terug,heel erg bedankt voor de uitleg en inspiratie. Groetjes Marie Bartels " De Gelukkige Naaister "

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Marie, dank je wel. Het is gewoon een kwestie van proberen. En met de Bernina moet het je zeker lukken, want dat is ook een hele mooie machine. Er zijn een aantal dingen dingen die ik heb gemaakt waar je als beginner je niet meteen aan moet wagen. Ondertussen ben ik zes jaar en 50 miljoen steken verder.

   Groetjes Elisabeth.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.