donderdag 14 april 2016

Geboorte quiltje.

Van twee dames kreeg ik het verzoek om een geboorte quiltje te maken voor baby Amélie.
Het ontwerp moest een boom worden met uiltjes en leuke beestjes met het verzoek om hierin bewaarde oude kledingstukken te verwerken. 
Ik vond dit idee wel heel erg leuk. Een tekening was snel gemaakt en na goedkeuring van de dames kon er met het ontwerp begonnen worden.
Een week later kwam er een doos binnen met kledingstukken. Dit varieerde van babykleertjes, zwangerschapskleding tot een zakdoek met initialen van de overgrootvader van de baby.
Ook leuk was het dat er nog een geboortedekentje bijzat van de mama. 
Het was even een gepuzzel waar en wat te gebruiken. Behalve het grijze stofje van de boom en de gezichtjes van de uiltjes zijn alle applicaties gemaakt van de stoffen die op wens verwerkt werden, inclusief de initialen van de overgrootvader. Die heb ik in het ballonnetje verwerkt.
Het quiltje is 1.00x1.30 meter groot geworden.  









5 opmerkingen:

  1. Prachtig! Ik wou dat ik dit ook kon! Ik heb nog niet zolang de V7 software dus ben nog aan het leren te digitaliseren ;-)
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Chrisje, dank je wel. Zelf heb ik zowel Embird als Design Next als software. Maar ik heb dit niet zelf digitaliseerd hoor. Maar wel alle patronen aangepast. De boom is een bestaand patroon en ik heb blaadjes en in dit patroon alle geborduurde diertjes weggehaald en in de plaats daarvan applique diertjes geplaatst. De uiltjes zijn ook bestaande patroontjes.
      Die heb ik later toegevoegd. Die konden niet tegelijkertijd gemaakt worden met de blokken omdat ze twee blokken overlappen. Dus ik heb eerst de boom gemaakt, de blokken waar de uiltjes komen samen genaaid en weer opnieuw ingespannen in de borduurring en toen de uilen toegevoegd.
      Ik heb ooit wel eens wat gedigitaliseerd maar ik heb daar niet echt het geduld voor en voordat je dit echt goed kent gaan daar heel veel uren inzitten.
      Een beetje raar is dit wel, kan uren geduld hebben voordat iets goed is en geduld zat om iets te maken. Ook als het niet naar mijn zin is om weer overnieuw te beginnen of werk uit te halen. Maar het digitaliseren om zelf te leren en daar tijd in te steken kan mij niet bekoren. Maar gelukkig kan ik wel de software toepassen om alles te veranderen en aan te passen.

      Hartelijke groet, Elisabeth.

      Verwijderen
  2. Hallo Elisabeth, wat is dat weer een knap staaltje van ervaren quilting! Als ik je eens zou mogen vragen, als je zo'n quiltje maakt, wat zou daar de waarde dan van zijn, want je moet er toch wel wat tijd en geduld in steken?
    Hartelijke groetjes, Jedi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De opdrachtgevers bekostigen natuurlijk het materiaal. En daarna vraag ik maar een kleine bijdrage voor het maken. In totaal zijn er iets meer dan 100 uur werk in gaan zitten en dat zou niet te betalen zijn als je het in uurloon zou moeten uitdrukken.
      En ik wil hier verder geen bedragen noemen, dat zouden de opdrachtgevers niet prettig vinden.
      De sterren quilt kost toch al aan materiaal bijna 600 euro. Dat is dus stof, batting, borduurgaren en ondergaren. En daarbij komen nog eens de kosten van het patroon. En het aantal steken wat je machine maakt. Er zitten ruim 7 miljoen steken in. Komt bij dat deze dubbelzijdig is. Als ik deze zou verkopen zou hij toch zo'n 1200 euro moeten kosten. Dat is een groot bedrag, maar als je werkelijk alle uren zou berekenen zou het onbetaalbaar worden.

      Groetjes, Elisabeth.

      Verwijderen
  3. Hallo Elisabeth, dank je wel voor je reactie. En wat je zei vind ik ook terecht, in uurloon zouden deze quilten onbetaalbaar zijn! Maar je ziet dat mensen er toch van houden en het ook naar waarde kunnen schatten. Het blijft ten slotte een unicum, er wordt maar eentje van gemaakt.
    Ik volg al enige tijd de werkjes die je maakt en ik vind u een madame vol leuke ideetjes.
    Groetjes Jedi

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.