donderdag 17 september 2015

3D Vlinders.

Voor het huwelijk van dochter volgende maand, op haar verzoek nog wat 3D vlinders gemaakt.
Deze komen per 2 op de stoelen die naast het gangpad staan en met een blauw lint worden vast gezet. De vlinders zijn een applicatie patroon en ik heb ze op een dubbele laag organza geborduurd, dan de steunstof uitspoelen. Goed laten drogen en dan de steentjes erop gezet.
Voor de voelsprieten, meeldraden gebruikt voor zijden bloemen en met een steekje vastgezet.
Met de hand het bovenste gedeelte van de vlinder vastgezet. Het zijn er 32, was leuk om te doen. Het borduren ging snel, maar met het vastzetten van de steentjes duurde heel wat langer. 
2 opmerkingen:

 1. Wat mooi is dat geworden. Het schittert je tegemoet met al die steentjes. Zijn die er ook op geborduurd? Of zijn ze geplakt. Ik wil het toch ook wel eens proberen om zoiets te maken.
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Alie, de steentjes zijn door middel van Hotfix op de vlinders gezet. Je zet ze vast door middel van een applicator vast.
   De steentjes hebben aan de onderkant een lijmlaagje. De applicator verhit het en hierdoor zet je de steentjes vast op de stof. Het werkt heel goed maar is wel een langdurig werkje. Als je op Hofix googeld kom je hierover van alles tegen.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.