donderdag 17 april 2014

Goudkleurige Quilt.

Deze stoffenserie 'Duchess' vond ik zo mooi dat ik niet kon kiezen welke stoffen ik uit de serie wilde hebben. Dus heb ik de hele serie gekocht. 
Maar er ging een lange tijd overheen voordat ik besloot wat voor quiltpatroon ik hiervoor zou gebruiken. Het was natuurlijk wel mijn bedoeling om zoveel mogelijk verschillende stofjes in de quilt te verwerken. En dat is gelukt er zijn negentien verschillende stoffen gebruikt.

De designer van deze prachtige stoffen is Sarah Alsan.
Sarah heeft twee nieuwe stoffenseries ontworpen Leilani en Wild Abandon.
Ze hoopt dat er een stoffabrikant is die de series uit wil brengen.
Ik ook, want ik heb al grote plannen met deze stoffen.

Sarah Alsan Design

 
 De quilt bestaat uit ruim 120 blokken en ieder blok duurde ruim een uur om te maken. De tijd van het knippen van de stoffen en batting niet mee gerekend.

Ook moest er rekening gehouden met het patroon in de stoffen dat deze mooi tegen elkaar aan vielen in de blokken en de naden. In de punten zijn het de horizontale streepjes en vlinders en in het blok hierboven de vlinders in het midden.
 Alle blokken zijn met de borduurmachine in de borduurring gemaakt. Het in elkaar zetten van alle blokken duurde wel een paar dagen.

De afwerking van deze drie stoffen voor de randafwerking vond ik een mooier en rustiger beeld geven dan een afwerkbies direct om de blokken heen te zetten.

2 opmerkingen:

 1. Wow, wat is dit verbluffend mooi geworden !!
  Ik heb deze stoffen nog nooit gezien, maar vind ze geweldig ! Leuk dat jij er zoiets moois van gemaakt hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Patricia, de stoffen waren hier ook niet te koop. Ik heb ze in Amerika besteld.
   Helaas worden hier in Nederland maar heel weinig hele series aan stof aangeboden en als ze er al zijn dan moet het net je smaak zijn. Daarom bestel ik ze vaak in Amerika of in Engeland.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.