vrijdag 8 november 2019

Scuba Neopreen stof.

Op de website van Stitch Delight zag ik dat er voor een aantal quilt patronen Scuba Neopreen stof werd gebruikt. Dat vond ik er wel heel mooi uitzien en wilde dat wel eens proberen.
In Nederland vond ik niet veel van deze stof en haast geen effen kleuren.
Maar wel in Engeland en binnen een paar dagen had ik de stof binnen. 
Het is een beetje rare stof en je zou er eigenlijk niet aan denken om dit als quiltstof te gebruiken. 
Het wordt meer voor kleding gebruikt. De stof is heel rekbaar, ongeveer 2 mm dik en er zit rubber in verwerkt. 

Op de eerste foto is goed te zien dat de stof eigenlijk uit twee lagen bestaat, maak je dit open dan zie je ragfijne draden lopen die de twee lagen bij elkaar houden.  Heel apart.
Maar aan quiltpatronen geeft dit nu juist dat leuke en mooie effect.

Om het uit te proberen heb ik voor een kussen patroon gekozen. Voor de maat moest ik deze twee keer inspannen en dan nog een keer inspannen voor het borduurpatroontje in het midden.
Het samenvoegen ging bijna goed. Het is niet helemaal perfect maar ook niet echt slecht.
Voor het mooie zou ik deze steken uit kunnen halen en even met de naaimachine een nieuw stiksel ervoor in de plaats kunnen zetten. Maar ik denk dat ik het maar zo laat. Als je het niet weet zou je het ook niet zien denk ik. 
Hoe het kussen eruit komt te zien laat ik volgende week zien. Eerst nog leuke randjes erom heen maken.

Voor meer uitleg over de verwerking van deze stof en het samenvoegen van de twee delen staat er hierover een tutorial aan de rechterkant van dit blog.




 

1 opmerking:

  1. Dat geeft inderdaad een leuk effect, je duwd de stof in elkaar en je krijgt een embossed effect. Ik denk dat de stof softshell heeft. Je ziet er veel van in de confectie en ook aan de rol. Ik zag op de Kreadoe kramen met deze softshell in kleurrijke bedrukte kinderpatronen. Ik heb haast geen uni gezien en zeker geen wit. Het word voornamelijk voor jassen stof gebruikt ondat het water afstoot. Vandaar geen lichte kleuren denk ik. Maar om op te borduren is nieuw voor mij, maar wat een goed idee! Ik vind je borduur erg mooi geworden. Volgende keer zal ik toch maar stukje kopen... groetjes Marie Bartels

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.