zondag 20 april 2014

Hartjes quilt

Kleurencombinaties die wel heel apart zijn, maar toch goed onderling gecombineerd kunnen worden.
Deze wandquilt is gemaakt van zijde, de glans en de stof is prachtig maar ik vindt het niet het gemakkelijkste materiaal om mee te werken. De zijde rafelde vreselijk. Voor het snijden van de lappen had ik vlieseline eronder gestreken en dat hielp wel wat tegen het rafelen.
Het is Dupion zijde en deze soort zijde is geweven van dunne en dikke draden.
Op deze website is dat goed te zien. 

De harten zijn een applicatiepatroon, gemaakt met de borduurmachine en ik heb deze quilt met de naaimachine in elkaar gezet.

 Toch was het werken met deze kleurencombinaties leuk om te doen.


 Verschillende blokken.


 De top is klaar voor het doorquilten. Het glanst wel heel mooi in de zon.


Het eindresultaat. 
Mijn lief vond het zo mooi en wilde niet dat ik deze weg deed.
De hartjes hangen nu op zijn werkkamer te pronken.

donderdag 17 april 2014

Goudkleurige Quilt.

Deze stoffenserie 'Duchess' vond ik zo mooi dat ik niet kon kiezen welke stoffen ik uit de serie wilde hebben. Dus heb ik de hele serie gekocht. 
Maar er ging een lange tijd overheen voordat ik besloot wat voor quiltpatroon ik hiervoor zou gebruiken. Het was natuurlijk wel mijn bedoeling om zoveel mogelijk verschillende stofjes in de quilt te verwerken. En dat is gelukt er zijn negentien verschillende stoffen gebruikt.

De designer van deze prachtige stoffen is Sarah Alsan.
Sarah heeft twee nieuwe stoffenseries ontworpen Leilani en Wild Abandon.
Ze hoopt dat er een stoffabrikant is die de series uit wil brengen.
Ik ook, want ik heb al grote plannen met deze stoffen.

Sarah Alsan Design

 
 De quilt bestaat uit ruim 120 blokken en ieder blok duurde ruim een uur om te maken. De tijd van het knippen van de stoffen en batting niet mee gerekend.

Ook moest er rekening gehouden met het patroon in de stoffen dat deze mooi tegen elkaar aan vielen in de blokken en de naden. In de punten zijn het de horizontale streepjes en vlinders en in het blok hierboven de vlinders in het midden.
 Alle blokken zijn met de borduurmachine in de borduurring gemaakt. Het in elkaar zetten van alle blokken duurde wel een paar dagen.

De afwerking van deze drie stoffen voor de randafwerking vond ik een mooier en rustiger beeld geven dan een afwerkbies direct om de blokken heen te zetten.